Uden moralsk kompas

Mette Nør Mønsted skriver:

Uden et moralsk kompas, vil den menneskelige hjerne retfærdiggøre alt.

De færreste googler “rødekors korruption”, for de fleste ønsker at tro det bedste og hjælpe.
Men hvad vi finder er en lang liste af million svindel. Vi ønsker at tro at pengene går direkte til de mange sultne børn frem for til griske personer eller administration.
Vi skal støtte og hjælpe men gør det ikke i blinde, stil spørgsmålstegn.

De færreste googler “Pfizer milliard erstatning” for vi ønsker at tro at den medicin vi indtager er gennemtestet og at virksomheden har gode intentioner.
Men da vil man se chokerende information om computerforfalskning, dårlig patientsikkerhed og milliard erstatninger. Firmaet tjener så mange penge at de mange milliard bøder de får, kan betales med den indtjening de får på få uger. Problemet er de kan blive ved, uanset antal af tabte retssager. De har også lige nu problemer med at dokumentere for den medicin de igennem de sidste to år har sprøjtet ind i os.

De færreste googler Ukraine trafficking, for vi ser præsidenten og landet som uskyldige.
Problemet er at korruption og trafficking er et kæmpe problem i landet. Ukraine er et af de mest fremtrædende lande i Europa for menneskehandel med over 260.000 ukrainske ofre for trafficking gennem de sidste 30 år.
Vi ønsker for alt i verden at hjælpe, og det skal vi også. men mange af deres børn og kvinder har været i “krig” i mange år.

En lang række præsidenter taler lige nu om frihed til befolkningen og fordømmer Putin. Det gør også den canadiske, østrigske og australske Statsleder, som alle imens og på samme tid tvinger deres egen befolkning til at blive tvangsmedicineret, for at kunne færdes frit.

Imens krigen raser er WHO ved at vedtage en pandemi grundlov for 194 nationer, der giver dem fuld kontrol når pandemien opblusser igen.

Jeg er splittet imellem at tro på det bedste og en sund skepsis. I denne tid skal vi bruge vores sunde fornuft, stille spøgsmål og tænke os rigtig godt om.

Verden er smuk – men der er desværre også meget ondskab, som vi bliver nød til at åbne vores øjne for. Vær ikke naiv, selv iblandt venner og familiemedlemmer er intentionerne hellere ikke altid sande.

Det vigtigste og eneste vi kan beherske er dog vores eget moralske kompas. Sørg for at være omkring mennesker med gode intentioner, vær det bedste menneske du kan være.

Lad moral blive en ny trend og lad det guide dig igennem denne svære tid.

❤️