Justitsministeriet har fået DR til at rette i artikel med kritik af Nick Hækkerups omstridte overvågningslov

Selv mener ministeriet, at der kun er blevet rettet “faktuelle fejl”, men ifølge en ekspert er artiklen efter redigeringen endt med at blive “meget misvisende”.

– Rettelse: Det har tidligere fremgået af denne artikel, at alle, der har en mobiltelefon bliver “overvåget konstant”. Formuleringen er ændret til “registreret konstant”, da statens adgang til oplysningerne kræver en kendelse.

Sådan står der i toppen af en artikel på det statsejede medie DR’s hjemmeside. Artiklen beskriver, hvordan støttepartierne retter massiv kritik mod det omstridte lovforslag til ændring af logningsbekendtgørelsen, som justitsminister Nick Hækkerup (S) står bag.

Lovforslaget har angiveligt til formål at lovliggøre den ulovlige masseovervågning i form af logning af danskernes telefon- og internetbrug, som har stået på i mange år.

Eksperter har dog på forhånd advaret om, at lovforslaget ikke blot vil fortsætte den praksis, som ifølge EU-domstolen er i strid med menneskerettighederne, men endda risikerer at forværre overvågningen af danskerne, hvis det bliver stemt igennem.

Justitsministeriet erkender da også, at der er “en væsentlig procesrisiko” ved lovforslaget, hvormed det forstås, at EU-domstolen med stor sandsynlighed vil dømme forslaget ulovligt.

Læs hele artikelen på Indblik.dk